Hoefsmederij M. Louter
Gediplomeerd hoefsmid

Diensten

Bekappen

In de vrije natuur slijten de hoeven doordat paarden verre afstanden moeten afleggen op zoek naar voedsel. Door de afwezigheid van deze natuurlijke slijtage, blijven de hoeven doorgroeien. Voor uw paard is het van belang dat het bekappen goed en regelmatig gebeurt. Door op tijd te bekappen kunt u blessures aan de gewrichten en pezen beperken.

Bij het bekappen van een paard worden de stralen bijgesneden, de zool en de wand bekapt en de hoeven opgevijld. Dit bekappen wordt gedaan met behulp van verschillende gereedschappen, zoals kniptang, een vijl en renetten.

Beslaan

Paarden die getraind worden hebbende hoge slijtage van de hoeven. Wanneer deze slijtage hoger is dan de groei van de hoef, is het noodzakelijk om een hoefijzer te plaatsen. De hoeven worden door het ijzer rondom beschermd. Afhankelijk van de stand en slijtage van de hoeven, wordt er besloten om het paard alleen voor of rondom te beslaan


Orthopedisch beslag

Het kan zijn dat uw paard gecorrigeerd moet worden op de voor- of achterhoeven door een afwijkend beenstand of blessure. Vaak wordt er gekozen voor een aangepast ijzer of zolen met Hoofpad (opvulling). Door de zolen wordt de druk beter verdeeld op de voet, het voordeel hiervan is dat het paard comfortabeler kan lopen en beter kan herstellen van de blessure.


 
 
 
 
Opbellen
E-mail